4/9/12

Es presenten els actes de l’11 de setembre a les comarques de Ponent

Aquest tarda l'Esquerra Independentista ha fet, a Lleida, la presentació pública dels actes previstos per l’11 de setembre a les comarques de Ponent. En una roda de premsa en què han participat diversos càrrecs electes de la CUP, s'ha fet públic el lema que encapçalarà les mobilitzacions d'enguany, "Ni pacte fiscal, ni pacte social: independència i socialisme". Gerard Cabezuelo, regidor de la CUP a Les Borges Blanques, ha explicat la intenció, a través d'aquest lema, de palesar "el rebuig a la proposta de pacte fiscal de CiU". "L'autèntica sobirania econòmica només serà possible en el marc d'uns Països Catalans lliures, i la proposta de CiU no fa més que insistir en una via, la de l'autonomisme, que és morta de fa temps", ha expressat Cabezuelo. El regidor també ha insistit en la necessitat de dotar la lluita independentista de contingut social. "Considerem indestriable la lluita independentista de la lluita per la justícia social", ha declarat, i ha continuat: "no volem la independència perquè sí, sinó per dotar-nos de les nostres pròpies estructures i eines que ens permetin superar l'actual sistema econòmic, causant de les desigualtats i la crisi que estem patint".

Per la seva banda, la portaveu de la CUP a Lleida Mariona Lladonosa, ha explicat els actes centrals que se celebraran a Lleida, destacant especialment que es troben perfectament consolidats, que cada any apleguen més gent que l’anterior i que aquesta ja és la setzena edició dels mateixos. Lladonosa ha destacat la manifestació que sortirà de plaça Paeria a les 12h i ha deixat clar que l’Esquerra Independentista, malgrat que l’alcalde Àngel Ros hagi anunciat que incomplirà la seva promesa de garantir que les entitats i partits puguin seguir fent les tradicionals ofrenes a l’edifici del Roser, “mantindrà el Roser com a espai de referència de la memòria col·lectiva de la ciutat i serà en aquest espai, estigui obert o tancat, on nosaltres recordarem als resistents lleidatans del 1707”. Mariona Lladonosa, que ha fet una crida a la resta d’entitats i partits, especialment a aquells que es reclamen independentistes, a mantenir la pressió i no renunciar al Roser en favor de la Seu Vella tot i fent seguidisme de l’estratègia del PSC de finiquitar els actes al Roser i facilitar a Paradores Nacionales del Reyno de España l’operació de substitució i anorreament de la memòria col·lectiva de la ciutat.

Al seu torn, Daniel Cuit portaveu de l’organització juvenil Arran, recentment creada i successora de l’Assemblea de Joves de Lleida i Maulets a Ponent, ha destacat la importància de la confluència entre la CAJEI i Maulets que ha permès materialitzar la l’alternativa unitària juvenil, que ha d’esdevenir l’eina que canalitzi la lluita del jovent per la independència, el socialisme i el feminisme. Al mateix temps, ha animat al jovent de la ciutat a aprofitar l’11 de setembre per mobilitzar-se “contra tot allò que els asfixia, amb la vista posada en la construcció d’un present i futur dignes per al jovent català”. Finalment, ha acabat la seva intervenció dient que, com sempre, la CUP i Arran “seran on han de ser: al costat del poble català, donant suport a les mobilitzacions que arreu del territori serveixin per mobilitzar els ciutadans en defensa de l’alliberament nacional i social dels Països Catalans”.


   


Lleida, 3 de setembre de 2012

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada