8/9/13

11S: Una Diada per canviar-ho tot


Aquest matí l'Esquerra Independentista de Ponent (CUP, ARRAN i SEPC) ha dut a terme, a l’edifici del Roser de Lleida, la presentació pública dels actes previstos per l’11 de setembre. Sota el lema, "Als Països Catalans decidim Independència, socialisme i feminisme per canviar-ho tot" es duran a terme una sèrie d’actes que es van iniciar el dia 3 de setembre a Balaguer i que clouran el mateix dia 11 amb l’ofrena al Roser, la manifestació i acte polític i un dinar popular a Alpicat.

Els actes es duen a terme arreu de Ponent fet que demostra l’arrelament i el creixement sostingut construït des del treball de base en viles i ciutats que les tres organitzacions duen a terme, així Balaguer, Mollerussa, Cervera i Tàrrega duran a terme actes entorn de la reivindicació històrica de l’Esquerra Independentista de la indestriabilitat de la lluita independentista de la lluita per la justícia social que es clouran en la manifestació i l’acte polític de Lleida. Una reivindicació que, segons el portaveu de la CUP Gerard Sala, “és més vàlida ara que mai” ja que cal “emplenar la independència de contingut” i que cal visibilitzar, en tot aquest procés, “el marc de la nació complerta, el conjunt dels Països Catalans”.

Per la seva banda, el portaveu l’organització juvenil Arran a Lleida Jose Lasala, ha explicat que els actes es troben perfectament consolidats, que cada any apleguen més gent que l’anterior i que aquesta ja és la dissetena edició dels mateixos. Lasala ha destacat la manifestació que sortirà de plaça Paeria a les 12h i ha deixat clar que l’Esquerra Independentista, malgrat que l’alcalde Àngel Ros continuï posant traves a les tradicionals ofrenes a l’edifici del Roser, “mantindrà el Roser com a espai de referència de la memòria col·lectiva de la ciutat i serà en aquest espai, estigui obert o tancat, on nosaltres recordarem als resistents lleidatans del 1707”. El portaveu d’Arran ha fet una crida al jovent a sortir al carrer i manifestar-se per canviar-ho tot, remarcant que la desobediència i l’autoorganització del jovent són claus en aquest context de confrontació nacional i social.

Finalment, els dos portaveus han afirmat que la CUP, Arran i la SEPC “continuaran donant suport i participant a les mobilitzacions arreu del territori posant de manifest el seu compromís inequívoc amb les llibertats nacionals i la justícia social del nostre poble”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada