2/12/13

Arran Lleida dóna suport a la campanya “TOTS SOM CASAL”

Fa dos anys es va ocupar un edifici per tal de crear-hi el Casal Popular de Joves de Lleida, un espai d’autogestió des del qual promoure iniciatives col·lectives i transformadores.

Un total de 9 joves han passat o passaran pels jutjats i s’enfronten a una multa de més de 37.200 euros.

Aviat farà dos anys des que, un grup de joves provinents de diferents moviments socials de la ciutat, alliberaven un espai al carrer Governador Montcada número 9 creant el Casal Popular de Joves de Lleida; ara farà un any, el Casal, que en aquell moment acollia multitud d’activitats i iniciatives de tot tipus, va ser precintat per la via administrativa, posant en evidència un cop més com de molestos són per a la Paeria projectes com el que es desenvolupaven al Casal Popular de Joves. Una projectes que van permetre construir un espai de les joves i per les joves, que permetés desenvolupar les seves pretensions, tot compartint les seves inquietuds i creant un seguit d’iniciatives que van fer que el Casal Popular de Joves de Lleida fos un projecte molt fructuós, en el que moltes entitat s’hi van adherir, deixant clar així que el jovent podia tirar endavant creant aquest Casal autogestionat. 

Tot i que van desallotjar al Casal Popular, el projecte no es va aturar, i a hores d’ara en un petit espai cedit per l’Ajuntament, el projecte segueix endavant amb la mateixa base: l’autogestió, la il·lusió, el treball conjunt, i moltes activitats setmanals que confirmen la necessitat de tenir un Casal de Joves. 

Al llarg d’aquests dos anys, el Casal Popular ha estat immers en cinc processos judicials, sent així 9 els joves jutjats per voler crear alternatives; de tots aquests processos judicials, en destaca l’acusació per delictes d’usurpació i danys a 3 joves a qui la fiscalia i l’acusació particular sol·liciten més de 18.000 euros. Per tot això, el Casal Popular de Joves ha engegat la campanya ”Tots som Casal”, mitjançant la qual es rebutja a l’acusació i es reivindica el Casal de Joves com a projecte necessari a Lleida per promoure alternatives transformadores. 

Així doncs, des d’Arran Lleida, animem al conjunt del jovent lleidatà a sumar-se a la campanya “Tots som Casal”, denunciant així la manera en la que intenten esborrar les iniciatives del jovent. Animem també a totes les entitats i col·lectius de la ciutat a sumar-se a la campanya, i donar el seu suport a un projecte tant necessari com el Casal Popular de Joves de Lleida.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada