10/12/13

Declaren dos agents de la Guàrdia Urbana per agredir, insultar i vexar 2 joves d’ARRAN

Els fets van ocórrer el passat 12 de juliol, quan agents de la Guàrdia Urbana van iniciar una persecució per unes pintades polítiques que va acabar amb la detenció il•legal de dos joves d’Arran a les quals se les va colpejar, amenaçar i insultar.

El passat 12 de juliol agents de la guàrdia urbana agrediren i vexaren dos
joves d’Arran. Així doncs degut a la gravetat dels fets l’endemà mateix Arran presentà una querella al jutjat de guàrdia denunciant als agents agressors per un delicte de detenció il·legal i una falta de lesions.

Tot i l’habitual impunitat de la que gaudeixen les forces policials al nostre país, el jutjat d’instrucció número 4 ha decidit seguir endavant amb el procediment penal. D’aquesta manera avui s’han produït les declaracions dels joves agredits, els quals han ratificat l’actuació policial totalment desproporcionada i fora de lloc basada en cops, amenaces, lesions, vexacions i insults. En aquest sentit també han passat pel reconeixement pericial del forense per tal de confirmar les lesions ja acreditades en el moment d’interposició de la querella.

Demà els agents actuants acudiran a declarar com a imputats per un delicte de detenció il·legal i falta de lesions. En aquest sentit restem impacients per escoltar les possibles justificacions (que a dia d'avui encara no hem rebut) d'una actuació com aquesta totalment desmesurada i desproporcionada. 

Així doncs, ARRAN celebra l’inici del procediment judicial, esperem doncs que les declaracions d’aquesta setmana així com la resta de diligències que puguin practicar-se durant la fase d’instrucció vagin encaminades a la celebració d’un judici on es condemni aquests agents per les agressions realitzades.

Paral·lelament, també volem assenyalar la regidoria de Seguretat Ciutadana, amb Sara Mestres al capdavant com a responsable polític dels fets ocorreguts. Aquesta regidoria no només no ha depurat cap tipus de responsabilitat sinó que ni tant sols ha realitzat una condemna de l’actuació de la policia local, ni ha iniciat un procés intern d’investigació, ni ha sancionat als agents actuants, emparant i encobrint així l’actuació de la Guàrdia Urbana i seguint dotant aquest cos de l’habitual impunitat de la que gaudeixen els cossos policials.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada