27/2/13

28F - Vaga d'estudiants

Demà dia 28 el SEPC convoca vaga als instituts i universitats per mostrar el malestar de l'estudiantat amb l'actual situació social i política.

Les retallades pressupostàries aplicades als instituts públics i també als concertats del nostres país han deixat conseqüències mai vistes fins ara: classes sense calefacció, en barracons mal condicionats, classes massificades de més de 35 alumnes, no substitució de professors quan aquests tenen una baixa, entre altres situacions precàries. 
A les universitats del nostre país, el procés de privatització iniciat pel Pla Bolonya, es seguirà a través de l’estratègia universitària EU2015,  amb la finalitat de d'aprofundir en la mercantilització de la educació universitària. A aquest pla, s'hi suma la ja aplicada pujada de taxes del 66%, la més gran de la història del nostre sistema universitari, que ha comportat que la majoria de matrícules tinguin un preu superior als 2.000 €, provocant que molts joves no poguessin accedir a una plaça universitària per motius econòmics.

Els motius, una vegada més, ens sobren. I no només als estudiants, sinó també als i a les treballadores dels nostres centres educatius. Les retallades de sou també afecten al conjunt del professorat: aquest any, de nou, es quedaran sense la meitat de la paga extra de Nadal i la meitat de la d'estiu, mesura que també es va aplicar l'any passat, mentre que a comunitats autònomes com Extremadura, sí que la van cobrar.

Demà sortirem al carrer arreu dels Països Catalans i seguirem lluitant per una educació pública, popular, antipatriarcal, catalana i de qualitat.

Conquerim l'educació pública i popular!

Arran Lleida
27/02/2013

Convocatòries: 

- Lleida: 12:00h davant el Rectorat.

- Barcelona: 12:30h a Pl. Universitat.
- València 12:00 a la Facultat de Geografia i Història (VAGA DE 48H).
- Mallorca 19:00 davant la Delegació de Govern.
- Tarragona: 12:00h Davant l'IES Martí Franqués.
- Girona: 12:00h davant el Rectorat.
- Castelló 12:00 a La Farola (VAGA DE 48H).
- Alacant 13:00 a La Mà.
- Igualada: 17:15h a Pl. Castells.
- Reus: 19:00h a Pl. del Mercadal.
- Berga: 17:00h a Pl. Sant Pere.
- Gata de Gorgos: 12h estació de tren
- Manresa 11:00h a Crist Rei.
- Cervera 12:15h a Pl. de la Universitat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada