13/9/13

Cinc-centes persones participen dels actes de la Diada a Lleida organitzats per l’Esquerra Independentista

Unes 500 persones participen dels actes de la Diada organitzats per l’Esquerra Independentista de Lleida (Arran, CUP i SEPC).

Durant els actes i mobilitzacions s’ha reivindicat la independència dels Països Catalans en clau de canviar la present situació de crisi econòmica, social, política i de gènere per culpa del capitalisme.

La Diada a Lleida ha començat per l’ofrena floral al Roser a les 10.45, on hem recordat aquelles persones de Lleida que al 1707 van donar la seva vida en defensa de la ciutat durant el setge borbònic. La pujada al Roser ha estat acompanyada pels Bastoners de l’Ocell Negre que ens han ofert una gran actuació com cada any. Desprès de les paraules recordant els caiguts s’ha entonat els Segadors seguida de La Internacional.

Seguidament s’ha fet la manifestació que ha començat a la Plaça de la Paeria, on l’Esquerra Independentista ha aplegat 500 persones darrera la pancarta amb el lema: “Als Països Catalans decidim Independència, socialisme i feminisme per canviar-ho tot”. Amb aquest lema es vol deixar clar que l’autonomisme està mort i que la independència i la llibertat s’aconsegueixen amb l’alliberament tant nacional, com social. 

La manifestació ha finalitzat a l’Avinguda Blondel amb els Bastoners de la UdL, que han donat el tret d’inici a l’acte polític. Durant l’acte polític, les organitzacions convocants han volgut mostrar com la construcció nacional d’uns Països Catalans lliures ha de partir de la lluita social; en aquest sentit, durant l’acte polític s’ha anat dibuixant un mural amb un mapa d’uns Països Catalans que s’han anat omplint de frases de lluita i reivindicació del model de país a construir. El primer parlament ha estat per part d’Arran Lleida, en el qual el seu portaveu ha donat una visió crítica de la situació de precarietat i de desigualtat juvenil que les joves estem sofrint davant al sistema actual que ens oprimeix com a classe treballadora. 

Finalment i després de la participació de diferents membres dels moviments socials d’arreu de Ponent que han llegit unes frases amb el model de independència a construir, ha intervingut Isabel Vallet, diputada de la CUP-AE al Parlament de Catalunya on ha parlat de la necessitat de dotar el discurs independentista de contingut per “canviar-ho tot”.

Finalment, s’ha conclòs l’acte polític, amb un gran èxit de participació, amb el puny ben alçat cantant l’himne dels Segadors i La Internacional.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada