4/4/13

Apareix pintada una seu de La Caixa a Lleida: rescaten bancs, arruïnen les nostres vides!

Un grup de joves ha realitzat aquesta matinada una acció escenificant les conseqüències que tenen les actuals polítiques neoliberals per al jovent.


Aquesta matinada ha aparegut a Lleida una seu de La Caixa pintada amb un ninot al terra representant així cap a on porta al jovent l’actual sistema i les mesures neoliberals que imposen polítics al servei de bancs i grans empreses.

Des de l’inici de la crisi econòmica, els grans capitals, amb l’ajuda dels governs del nostre país, han intentat fer pagar la crisi a aquells que en cap cas l’hem provocat, les classes populars. Bancs, caixes i grans empreses, amb l’ajuda de la Unió Europea, aprofiten aquest moment de crisi per aprofundir en les polítiques neoliberals per tal de treure el màxim benefici de l’explotació de les classes populars.

Les actuals polítiques basades en retallades i privatitzacions dibuixen un escenari que cada cop més esdevé insostenible per a la classe treballadora, i en concret per al jovent, que patim amb més virulència les conseqüències d’un sistema salvatge que arriba fins als extrems d’impedir-nos sobreviure, negant-nos l’accés al mercat laboral i destruint els pocs drets socials dels que disposava l’estat del benestar, i tot amb el pretext de pagar un deute que les classes populars no hem generat.

I malgrat la greu situació econòmica que ens toca viure als i les joves catalanes, això només és el principi: Grècia o el recent rescat bancari de Xipre són exemple de fins on poden arribar les conseqüències d’aquest sistema que pren forma amb el nom d’Unió Europea i que no dubta en vulnerar la sobirania i els drets més elementals de les classes populars imposant mesures insostenibles destinades a salvar bancs.

Davant d’aquesta situació només tenim un camí: lluitar, lluitar i lluitar. L’única sortida a aquesta situació passa per la construcció d’uns Països Catalans veritablement lliures i sobirans, al marge de la Unió Europea i d’institucions capitalistes; uns Països Catalans socialistes, per posar així l’economia al servei de les classes populars i no al servei dels grans capitals; uns Països Catalans feministes, acabant així amb l’opressió personal i col•lectiva que suposa per a totes les persones el sistema patriarcal basat en el domini de l’home sobre la dona.


Malgrat ser conscients que l’ofensiva neoliberal de la Unió Europea només acaba de començar a casa nostra i que probablement el pitjor encara està per arribar, animem al jovent lleidatà a no deixar-se trepitjar. Tenim la seguretat que l’organització i la lluita són els camins a seguir per tal de construir l’alternativa socialista al capitalisme salvatge i depredador que està arruïnant el nostre futur.

Rescaten bancs, arruïnen les nostres vides!
Només lluitant tenim futur!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada