3/5/13

Divendres 3 de maig: Presentació del llibre "Dibuixant el gènere"


Divendres 3 de maig
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: "Dibuixant el gènere" a càrrec del seu autor Gerard Coll
Dins del cicle de xerrades "Entre els feminismes i la teoria queer"
Organitzat per l'Esquerra Independentista de Lleida


Habitualment no qüestionem què vol dir ser dones o ser homes, i donem per descomptat que és fruit de processos biològics. En aquest llibre s'expliquen el gènere com una construcció cultural que regula les diferències i desigualtats entre dones i homes i que suposa l’exclusió de les persones trans, intersex, gais, lesbianes i bisexuals. Al llarg d’aquestes pàgines es mostren quines són les pressions, les violències i els discursos que estableixen les normes del gènere i que moldegen les nostres vides.

Per introduir aquest debat a la ciutat de Lleida, l'Esquerra independentista us convida a participar al cicle "Entre els feminismes i la teoria queer. Una reflexió al voltant de les identitats sexuals i de gènere". Les xerrades, que van començar el passat dia 5 d'abril, s'allargaran fins el dia 22 de juny, coincidint amb la proximitat de la Diada Internacional de l'alliberament LGTB.


Les properes xerrades són les següents:


- Dia 3 de maig, 19:30 h. Presentació del llibre "Dibuixant el gènere", a càrrec del seu autor Gerard Coll (Sala de Juntes de la 3a Planta del Rectorat de la UdL). *Aquesta data està subjecta a modificacions.

- Dia 24 de maig, 19:30 h. "Les relacions de gènere als moviments socials", a càrrec de Babara Biglia (Sala Víctor Siurana del Rectorat de la UdL).

- Dia 7 de juny, 19:30 h. "Els silencis en el cruising i la transexualitat", a càrrec de Jose Antonio Langarita, Caterina Canyelles i Jordi Mas, membres del col·lectiu LIRACGS (Sala Víctor Siurana del Rectorat de la UdL).

- Dia 22 de juny, 19:30 h. "Els feminismes i les teories queer. Similituds i diferències en la lluita antipatriarcals (Casal de Joves de Lleida, C/Cavallers cantonada amb C/Tallada).


Propera xerrada: Divendres 3 de maig, 19:30 h. Presentació del llibre "Dibuixant el gènere", a càrrec del seu autor Gerard Coll (Sala de Juntes de la 3a planta del Rectorat de la UdL)

Organitza l'Esquerra Independentista de Lleida: Arran, Casal Independentista l'Ocell Negre, CUP Lleida i SEPC UdL. 
Col·labora: Casal de Joves de Lleida.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada