10/4/13

Assenyalen les ETTs com a responsables de la precarietat laboral del jovent: rescaten bancs, arruïnen les nostres vides!

Un grup de joves ha realitzat aquesta matinada una acció simbòlica a vàries ETTs de Lleida col·locant escombraries a les seves portes i pintant el lema de la campanya “Rescaten bancs, arruïnen les nostres vides”.

Aquesta matinada han aparegut a Lleida vàries Empreses de Treball Temporal amb les seves portes plenes d’escombraries, representant simbòlicament el que representen aquest tipus d’institució per al jovent, empreses que es beneficien de la precarietat laboral dels i les joves que busquem desesperadament una feina.
Les Empreses de Treball Temporal juguen un paper clau per aquest sistema; són empreses que trafiquen amb les persones, especialment joves, afavorint la màxima precarització de les condicions laborals, amb salaris baixos, mobilitat absoluta, temporalitat, etc. Unes condicions de les quals aquestes empreses es beneficien.

Si fa uns dies assenyalàvem els bancs com a responsables de la nostra situació, avui ens toca assenyalar les ETTs per tal de mostrar com, també en l’àmbit laboral, les polítiques neoliberals que patim ens afecten en forma d’atur i precarietat laboral. Mentre gasten diners en rescatar bancs, nosaltres patim les conseqüències més dures d’una crisi que no hem provocat.

Amb el pretext de la crisi, estan destruint a marxes forçades els ja de per si pocs drets socials dels quals disposava l’estat del benestar. La reforma laboral espanyola ha reduït notablement els drets dels treballadors: permet l’acomiadament de treballadors quan una empresa redueix beneficis encara que aquests siguin milionaris i afavoreix l’acomiadament dels treballadors reduint notablement les indemnitzacions per acomiadament improcedent de 45 a 33 dies de salari per any treballat, entre d’altres.

Davant d’aquesta situació només tenim un camí: lluitar, lluitar i lluitar. L’única sortida a aquesta situació passa per la construcció d’uns Països Catalans veritablement lliures i sobirans, al marge de la Unió Europea i d’institucions capitalistes; uns Països Catalans socialistes, per posar així l’economia al servei de les classes populars i no al servei dels grans capitals; uns Països Catalans feministes, acabant així amb l’opressió personal i col·lectiva que suposa per a totes les persones el sistema patriarcal basat en el domini de l’home sobre la dona.


Seguim animant al jovent lleidatà a no deixar-se trepitjar. Tenim la seguretat que l’organització i la lluita són els camins a seguir per tal de construir l’alternativa socialista al capitalisme salvatge i depredador que està arruïnant el nostre futur.

Rescaten bancs, arruïnen les nostres vides!
Només lluitant tenim futur!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada