28/11/13

Joves assenyalen ERC com a còmplices de l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat

Un grup de joves han realitzat una acció a la seu d’Esquerra Republicana de Catalunya a Lleida canviant el logo de la seva seu per un de CiU per tal de denunciar la complicitat d’ERC en l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat.

Aquesta matinada un grup de joves han realitzat una acció canviant el logotip de la seu d’Esquerra Republicana de Catalunya a Lleida per un de Convergència i Unió per tal d’exemplificar així la complicitat que ha mostrat ERC amb CiU en el debat dels pressupostos.

La setmana passada, ERC rebutjava conjuntament amb CiU totes les esmenes als pressupostos de la Generalitat per l’any 2014, amb la qual cosa es preveu que siguin aprovats en l’últim ple del Parlament de Catalunya que se celebrarà al desembre.

Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al proper any 2014, presentats el passat dia 5 de novembre vénen a confirmar per enèsima vegada una tendència que fa més de tres anys que es posa de manifest en tots els territoris dels Països Catalans. Les receptes dels nostres governants al Principat, de la mà de CiU i d'ERC, per gestionar la crisi que fa trontollar el sistema capitalista ens dirigeixen irremeiablement cap a l’ensorrament definitiu de la majoria de la nostra societat, a fi de rescatar i reforçar una minoria que mai ha deixat d’acumular poder i riquesa. 

No solament hem d'assenyalar a CiU per l’aprovació dels pressupostos del 2014 sinó que també cal assenyalar a ERC, que tot i l’intent de maquillar els seus posicionaments en polítiques socials erigint-se com a grans valedors del procés sobiranista, no dubten en aprovar uns pressupostos que condueixen a la classe treballadora a la més profunda misèria. 

Ho dèiem fa sis mesos i ho mantenim ara: l’Estat Espanyol, i per tant també una part important dels Països Catalans, es troben rescatats de facto per culpa del pagament dels interessos del deute. Un deute que segueix sent el protagonista inqüestionable de la política econòmica de les administracions autonòmiques. Cal seguir insistint en el fet que aquest deute no l’hem generat les classes populars i, per tant, el seu pagament és del tot il·legítim. El deute i els interessos que aquest genera no són altra cosa que un element més de l’estratègia del poder econòmic i financer per engruixir a marxes forçades els seus comptes en un moment de col·lapse del seu sistema. 

La política pressupostària dels governs autonòmics deixa entreveure també la consolidació d’una dinàmica de retallades i privatitzacions. Els “plans d’ajust” aplicats els darrers anys als diferents territoris dels Països Catalans “per fer front a la situació econòmica” no sembla que hagin de revertir en el curt termini. Ans al contrari, és ben clar a hores d’ara que les retallades van venir per quedar-s’hi i que el desmantellament de la sanitat, l’educació i les pensions públiques són una també una de les peces que conformen el pla que el capitalisme ha dissenyat a mida per a les classes populars del nostre país. Però no acaba aquí, perquè a aquestes retallades cal sumar-hi la privatització massiva d’actius i funcions públiques. En definitiva, els qui ens governen es venen el país a preu de saldo per servir-lo en safata als interessos del capital privat.

Davant de tota aquesta situació, al jovent se’ns planteja una clara disjuntiva. D’una banda, podem seguir com fins ara el camí de la Troika i els grans capitals. Un camí que passa indubtablement per un futur de progressiva pauperització de les classes populars i per un deteriorament absolut dels minsos drets socials i democràtics. De l’altra, podem començar a bastir, des d’ara mateix, un camí alternatiu als Països Catalans. Un futur que sigui lliure de les imposicions de les transnacionals i les institucions antidemocràtiques de la UE. Perquè és aquí i ara, en un context d’aprofundiment de la lluita de classes i agudització extrema de les contradiccions del capitalisme, que cal començar a construir aquesta alternativa. El jovent dels Països Catalans hem de ser necessàriament protagonistes destacats d’aquest procés de transformació integral de la nostra societat.

Presentem batalla, aquí i ara. Per esborrar el capitalisme del mapa d’una vegada per totes i construir un futur veritablement lliure per al nostre poble.

Rescaten bancs, arruïnen les nostres vides. Joves, aturem els pressupostos de la Troika! 
Només lluitant tenim futur!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada