12/7/13

La Guàrdia Urbana de Lleida agredeix dos joves d’Arran Lleida

La passada matinada, després que un grup de joves realitzés unes pintades amb contingut polític, agents de la Guàrdia Urbana van iniciar una persecució que va acabar amb la detenció il·legal de dos joves d’Arran a les quals se les va colpejar, amenaçar i insultar.

Aquesta matinada, dos joves d’Arran Lleida han estat agredits, amenaçats i vexats per part de la Guàrdia Urbana de Lleida després que un grup de joves realitzés unes pintades amb contingut polític denunciant les darreres redades racistes al Casc Antic.

Els dos joves varen ser retinguts al barri de Cappont, cadascun en punts diferents. En el moment de la seva identificació, una vegada havien entregat les seves pertinences, varen rebre agressions per part dels agents de la Guàrdia Urbana, patint bufetades, patades i empentes sense cap finalitat i del tot injustificades que han estat recollides en els partes mèdics que els han fet aquest matí. A aquestes agressions físiques, a més a més, cal afegir-hi les amenaces i insults que van haver de patir de forma repetida per part dels agents, els quals actuaven amb total impunitat i prepotència al ser coneixedors de l’empara que tenen pel silenci judicial que tot sovint impera al nostre país. Una vegada finalitzades les agressions, els dos van ser retinguts durant gairebé tres quarts d’hora a dins dels vehicles policials sense motiu aparent i posteriorment van ser deixats en llibertat.

Per aquests motius des d’Arran Lleida fem les següents consideracions:

-         Denunciem la desmesurada actuació de la Guàrdia Urbana de Lleida, que va mantenir en tot moment una actitud bel·ligerant envers els joves, que van ser detinguts de forma il·legal, amenaçats, insultats i colpejats.

-         Exigim explicacions a la Regidora Delegada de Seguretat, Civisme i Règim Interior, Sara Mestres, com a màxim responsable de les actuacions de la Guàrdia Urbana i a l’alcalde Àngel Ros, i que es depurin les pertinents responsabilitats.

-         Manifestem que la persecució contra el jovent que lluita no és cap novetat a Lleida; sovint la repressió ha estat utilitzada pel govern municipal per tal d’anul·lar el jovent que surt al carrer. Ara, un cop més, i amb més violència, l’Ajuntament segueix utilitzant l’arma de la repressió contra el jovent organitzat, però hem perdut la por, i no recularem. Davant la seva repressió i els seus intents d’acabar amb la dissidència el jovent respondrem amb fermesa.


Davant d’això, convoquem concentració de rebuig a les agressions patides pels dos joves a mans de la Guàrdia Urbana aquesta tarda a les 19:00h a la Plaça de la Paeria.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada