7/12/12

Posicionament d’Arran Lleida davant el desallotjament del Casal Popular de Joves


Aquest matí han desallotjat el Casal Popular de Joves de Lleida, espai que fa 10 mesos un grup de joves alliberava per construir-hi un projecte per permetre als i les joves de la ciutat desenvolupar les seves pretensions, compartir les seves inquietuds i transformar aquesta societat. 

Davant del desallotjament del Casal Popular de Joves de Lleida, des d’Arran Lleida fem extensible el nostre posicionament al respecte:

-       El desallotjament d’aquest matí, posa en evidència un cop més com de molestos són per a la Paeria projectes com el que es desenvolupaven al Casal Popular de Joves. Davant d’un model que busca el benefici d’uns pocs en detriment de la classe treballadora, un grup de joves de la ciutat va engegar un projecte amb l’objectiu de crear un espai del jovent i per al jovent, un espai aglutinador que permetés als i les joves desenvolupar les seves pretensions, compartir les seves inquietuds i transformar aquesta societat. Després de 10 mesos de projecte, s’ha demostrat la capacitat del jovent per tirar endavant un espai d’aquest tipus, i és aquesta perserverança, aquesta capacitat de crear xarxes, dinàmiques, activitats i demés, el que ha provocat que l’Ajuntament hagi actuat decididament com a part activa en el procés de desallotjament, demostrant clarament quina és la seva aposta envers el jovent: tenir el jovent controlat en els seus espais orquestrats per tècnics.

-       Durant aquests 10 mesos, el Casal Popular de Joves ha anat adquirint un paper rellevant dins dels moviments socials i juvenils de la ciutat, fent de paraigües de nombrosos projectes que sense el Casal Popular no s’haguessin pogut dur a terme. Ens reiterem, doncs, en que el  Casal Popular de Joves és i ha de ser una eina que ha de servir al jovent com a defensa davant de les imposicions d’aquest sistema agressiu i explotador, contraposant a les seves estratègies mercantilitzadores una eina de cohesió social al servei dels i les joves i, en conseqüència, al servei de tota la classe treballadora.    

-       Avui han desallotjat el Casal Popular de Joves, però les necessitats del jovent segueixen sent les mateixes: volem espais juvenils autogestionats, on se’ns permeti desenvolupar lliurement sense imposicions ni tutelatges; espais lliures de la lògica consumista del capitalisme on poder bastir projectes alliberadors que permetin abordar les nostres problemàtiques com a subjecte polític juvenil. No recularem, i seguirem lluitant per tenir aquests espais a la disposició del jovent, perquè el Casal Popular no és solament un espai: és autoorganització i és lluita.

-       Animem al conjunt del jovent lleidatà a sumar-se a les mobilitzacions d’aquesta tarda (a les 19.00 davant del CPJ) contra el desallotjament del Casal Popular de Joves, així com animem a les entitats i associacions de la ciutat a posicionar-se contra el desallotjament del Casal.

Un cop més, queda clar que Només lluitant tenim futur!




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada