9/7/12

Què és Arran?

Què és Arran?

Arran neix del procés d’unió -que va començar fa 4 anys- entre Maulets, el jovent independentista revolucionari, la CAJEI, la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista i diversos
col·lectius, com les Assemblees de Joves de Terrassa, Sant Sadurní o Horta, o el col·lectiu de joves de Sa Pobla (Mallorca) Pinyol Vermell.

§  Amb presència a 36 comarques i més de 600 militants, reïvindiquem Arran com l’eina que donarà resposta de forma radical a totes les agressions que patim com a joves catalanes i treballadores que vivim en un sistema patriarcal.
§  El nostre discurs és ben clar i fuig d’ambigüitats. Proposem alternatives clares: som independentistes i volem construir el socialisme de base als Països Catalans, des d’una perspectiva feminista.
§  Formem part del moviment de l’Esquerra Independentista i ens reivindiquem com la seva organització juvenil.

Volem esdevenir un espai de trobada del jovent crític de Lleida per poder donar resposta i oferir alternatives a les problemàtiques que ens afecten de forma més directa, ja sigui com a joves, com a catalans i catalanes, com a dones, com a immigrants, com a estudiants o com a treballadores.

EL SOCIALISME… com a model de societat sense desigualtats polítiques, econòmiques, socials, per raó de gènere, d’orientació sexual o procedència. Així doncs, proposem una alternativa popular i participativa, contrària al neoliberalisme i a la globalització.


L’ALLIBERAMENT DELS PAÏSOS CATALANS… com a nació diferenciada amb una llengua, identitat i cultura pròpies. Volem decidir el nostre futur, i mentre seguim patint les agressions dels Estats espanyol i francès seguirem fomentant la mobilització del jovent català contra la simbologia imposada, contra les seves institucions i contra les forces d’ocupació.


LA DESTRUCCIÓ DEL PATRIARCAT… que perpetua la submissió del gènere femení envers els interessos masculins, que ens imposa un model de família heterosexual i monogàmica i un model de relacions sexuals. Cal combatre la violència sexista i homòfoba des de tos els àmbits, denunciant el sexisme en el discurs polític de la dreta i la socialdemocràcia, la publicitat sexista de moltes empreses o la tradició patriarcal adulta que patim a casa, al carrer, a l’escola i a la feina.

ALLIBEREM ESPAIS! Defensem la creació d’espais de trobada i d’oci alternatius autogestionats, és per això que creiem que l’okupació d’espais en desús és una eina legítima i necessària en la lluita contra l’especulació urbanística, l’oci consumista i la destrucciód el barri.


VIVIM EN PRECARI… però lluitem a diari! Exigim llocs de treball dignes al barri, denunciant les ETT’s, la precarietat laboral, les condicions del jovent no qualificat, els contractes escombraria, els acomiadaments massius…



PER UN FUTUR SOSTENIBLE… defensem les pràctiques sostenibles i responsables amb el medi ambient que dia rere dia pateix els interessos de les grans multinacionals.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada