4/12/13

Joves realitzen una acció contra l'Església per la imminent aprovació de la contrareforma de la llei de l'avortament

Un grup de joves ha realitzat aquesta matinada una acció simbòlica a l’església de Santa Tereseta de Lleida enganxant una pancarta amb el lema “Nosaltres parim, nosaltres decidim”.

Aquesta nit ha aparegut a l’església de Santa Tereseta de Lleida una pancarta enganxada en una de les parets, en la que les joves simbòlicament assenyalen a les esglésies com unes de les institucions més conservadores i de les que volen que aquesta reforma de llei que prepara el PP segueixi endavant. 

Amb el pretext de matar una vida, el ministre Gallardon vol aprovar una llei que oprimeix la llibertat de les dones al no deixar-les escollir si volen o no volen parir, a no poder decidir sobre el seu propi cos. 

Aquesta reforma ens faria retrocedir trenta anys, i amb el que seria il·legal avortar fins i tot en casos de violació, malformació del fetus i tan sols es podria avortar si hi ha un risc greu per la salut física o psíquica de la dona, imposant-nos així una obligació, ser mares. 

La usurpació del dret al propi cos ens pren el dret a ser mestresses de la nostra sexualitat. El catolicisme i el patriarcat ens han negat històricament fins i tot els desitjos, i ha relegat la nostra sexualitat a la mera funció reproductiva. 

Davant aquesta situació, només ens queda una opció: Lluitar! L’única sortida que ens queda es construir uns Països Catalans feministes, acabant així amb el sistema patriarcal, basat en la l'opressió de la dona per part de l’home. 

El jovent no ens hem de deixar trepitjar, ens hem d’organitzar i construir alternatives per abolir el patriarcat i poder crear un futur veritablement lliure.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada