24/1/14

El jovent diem a CiU i ERC NO als pressupostos de la misèria d’aquest 2014

Un grup de joves ataca amb pintura les seus de CiU i ERC en motiu de denúncia per l’aprovació dels 
pressupostos de la Generalitat.

CiU i ERC aproven els pressupostos que ens dirigeixen irremeiablement cap a l’ensorrament definitiu de les classes populars.

Aquesta matinada un grup de joves han realitzat una acció llençant ous de pintura a les seus d’Esquerra Republicana de Catalunya i de Convergència i Unió a Lleida per tal de mostrar l’oposició del jovent als Pressupostos de la Generalitat per aquest 2014. 

El Parlament de la Generalitat de Catalunya va aprovar dimecres els pressupostos del 2014 amb el suport del CiU i ERC. Es tracta d’uns pressupostos antisocials amb 3.074 milions d'euros de retallades en polítiques socials, i cap mesura encarada a combatre les elevades xifres d’atur juvenil. Cada ciutadà català pagarà aquest any vinent, només en interessos del deute que imposa la Troika, obliga Madrid i acata la Generalitat,1.041 euros. Alhora, veiem com en aquest pressupostos les privatitzacions han augmentat 2.138 milions d’euros més. En l'articulat dels pressupostos es preveu un increment de la despesa dels departaments en un 0,6% --percentatge que es redueix al 0,2% si no es tenen en compte els interessos-- respecte als comptes del 2013 (prorrogats a partir dels del 2012). 

Aquets pressupostos es tracten d’uns comptes que es basen en el robatori a la classe treballadora i d’un saqueig social per culpa de la “deutecràcia” que tenim ara mateix al Parlament amb l’aliança de CiU i ERC, una aliança que intenta dirigir el procés d’independència al Principat mentre aprova pressupostos que no tenen en compte les necessitats del poble i que l’únic que fan és perpetuar l’actual model capitalista d’explotació. 

Tenim l’oportunitat de començar a bastir, des d’ara mateix, un camí alternatiu als Països Catalans. Un futur que sigui lliure de les imposicions de les transnacionals i les institucions antidemocràtiques de la UE. 

Perquè és aquí i ara, en un context d’aprofundiment de la lluita de classes i agudització extrema de les contradiccions del capitalisme, que cal començar a construir aquesta alternativa. El jovent dels Països Catalans hem de ser necessàriament protagonistes destacats d’aquest procés de transformació integral de la nostra societat. El jovent organitzat de la ciutat rebutgem aquests pressupostos de la dreta més senil que ens oprimeixen com a joves, com a estudiants i com a treballadores.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada