14/11/12

Arran participa dels piquets i mobilitzacions del bloc anticapitalista a Lleida i organitza un piquet juvenil a la tarda


A banda dels piquets i la manifestació del bloc anticapitalista, durant la tarda un piquet juvenil organitza’t per Arran Lleida ha recorregut la zona d’oci dels “Lauren” escoltat per un ampli dispositiu policial. El piquet ha acabat amb càrregues policials.

La jornada de Vaga General d’aquest 14 de novembre ha començat ben aviat; aquesta matinada han aparegut segellats amb silicona i pintats diversos instituts, bancs i ETTs amb els lemes “14N Vaga General!” i “Només lluitant tenim futur!”.

A primera hora del matí, a les 05.00h concretament, el piquet anticapitalista s’ha unit amb d’altres piquets de treballadors del Polígon del Segre i s’han tallat totes les entrades, evitant així l’entrada a les empreses del polígon.

Cap a les 08.00h el piquet s’ha dirigit als instituts, on s’ha fet un piquet informatiu animant als joves estudiants a participar de la Vaga General i lluitar pel seu futur. Als instituts hi ha hagut una baixa assistència d’alumnes a classe, especialment a l’IES Ronda on la vaga ha tingut un seguiment molt ampli. A continuació, el piquet s’ha dirigit al Rectorat de la UdL per tal de buidar la biblioteca. També a la UdL la vaga ha estat àmpliament seguida.

A partir de les 10.30h, el piquet anticapitalista ha iniciat el seu recorregut pel Carrer Major. El piquet, format per una quarantena de persones ha recorregut l’Eix Comercial de la ciutat tancant al seu pas diversos comerços, informant als treballadors i treballadores dels seus drets a vaga com a tals i pintant bancs i caixes. Durant el recorregut, el piquet s’ha desplaçat fins a Rambla Ferran, per tal d’anar a mostrar el seu rebuig a la visita de l’alcalde del PP de Badalona Xavier Garcia Albiol, que esmorzava en un bar de la zona després de participar d’un acte electoral pel barri i que restava protegit per nombrosos Mossos D’Esquadra que han impedit que el piquet informés els treballadors del negoci de la necessitat de fer vaga i dels seus drets com a treballadors. Aquesta actitud ha estat una constant dels Mossos d’Esquadra, que han intentat en tot moment evitar que els piquets accedissin als comerços oberts per informar els treballadors.

A les 12.00h ha començat a la Plaça St.Joan el piquet ciutadà del Bloc Anticapitalista, que ha aglutinat els piquets provinents del barri de Cappont i de l’ETSEA, juntament amb el piquet anticapitalista. El piquet, format per més d’un centenar de persones ha anat a l’estació de RENFE, al Mercadona, a la COELL, on s’han llençat ous de pintura, a l’Esclat i al Telepizza. Durant el recorregut s’han anat pintant bancs i caixes simbòlicament amb una plantilla representant com es comporten els bancs amb la classe treballadora.

A les 14.30h ha tingut lloc el Dinar Popular a la Plaça Ricard Vinyes, acte previ a la Manifestació de les 17.30h a la Plaça Ricard Vinyes. 6000 persones han participat del Bloc Anticapitalista, que ha superat en nombre el bloc de “Lleida Social”, plataforma que aquest any aglutinava a CCOO i UGT, entre d’altres. La manifestació ha seguit fins a Plaça St.Joan on la llegida del manifest unitari ha posat punt i final a la manifestació.

Un cop acabada la manifestació, ha començat a Plaça St.Joan el piquet juvenil organitzat per Arran Lleida, que ha posat rumb a la zona d’oci de Cappont. El piquet format per 300 persones ha arribat fins al McDonald’s on s’ha encartellat la seva façana amb el lema “McDonald’s és jovent precari”; acte seguit s’ha seguit amb la ruta pels diversos bars de la zona, quan a l’entrada d’un dels bars, els Mossos han carregat contra el piquet, provocant corredisses momentànies i trencant el piquet. Durant el piquet s’ha cremat una bandera europea, com a mostra de rebuig a la Unió Europea i a la dictadura dels seus mercats a la que tenen sotmès el nostre poble.
 
Des d’Arran Lleida, valorem molt positivament aquesta jornada de Vaga General i animem al jovent lleidatà a organitzar-se i seguir lluitant, reafirmant-nos en què l’única sortida per transformar aquesta realitat tant dura per al jovent català és la lluita. I a partir d’ara tocarà, des de la nostra tasca, preparar-nos per una nova Vaga, i seguir avançant així cap a la Vaga General indefinida. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada